James Moore – Advanced Sporting hip & groin

Idrottshälsan bjuder in till en 2-dagars kurs med

James Moore – Advanced Sporting hip & groin

Kursen är en fortsättning på Sporting hip & groin och bygger vidare på de koncept och den forskning som den föregående kursen tog upp. I kursen tas komplexa aspekter upp av pelvolumbal, symfys och höft. Den innehåller differentialdiagnostik och kopplar ihop klinik med evidensbaserad forskning. Praktiska moment varvas med teori.

Kursinnehåll:

  • Fördjuping i radiologi
  • Femuroacetubulär impingement syndrome (FAIS)
  • Vilken roll har mikroinstabilitet i höften?
  • Mer avancerad mekanik och idrottsspecifika rörelser – hur samspelar höft på bäcken och bäckenet på höften
  • Adductor Magnus, Iliopsoas och hur dom samspelar med höftens rotatorkuff
  • Hur träningen läggs upp för att få korrekt adaptation
  • Hur man återfår funktion optimalt

Kursen innehåller många praktiska moment (undersökning, behandling och träning). Ta därför med dig shorts. Vi håller på från ca 9-17 båda dagarna.

Om James Moore

James är anställd av British Olympic Association och har där tre roller; ansvarig för prestation för alla olympiska grenar, leder arbetslaget för intensiv rehabilitering och arbetar med forskning. James har arbetat med professionella och olympiska idrottare i Storbritannien, USA och Australien med allt ifrån friidrottare, rugby, fotboll, amerikansk fotboll, baseboll och body buildare.

Datum och pris

Datum: 19-20 april 2020
Plats: Idrottshälsans lokaler på Porfyrvägen 14 i Lund
Pris: 4600kr exkl moms


Anmälan

Sista anmälningsdag är 2020-03-15. Efter inskickad anmälan kommer en preliminär bekräftelse på bokning skickas automatiskt till den angivna e-postadressen. En slutlig bekräftelse på kursanmälan skickas i anslutning till sista anmälningsdagen.

Anmälan