Inför besöket

Inför besöket

Vi är tacksamma om du läser igenom informationen på denna sida.

Bra att ta med vid första besöket:

  • utskrivet frågeformulär (hämta). Om du glömt ta med formuläret så kom in innan utsatt tid för att fylla i det på plats.
  • patientavgift 200:- kronor eller frikort om du har ett sådant (är du yngre än 20 år så är besöket kostnadsfritt). Vi tar emot betalningar med Swish eller kontanter. Vi tar inte emot betalkort.
  • ombyte skor (du får inte använda uteskor i våra lokaler)
  • ett par shorts
  • en handduk att använda i träningslokalen

Frågeformulär inför första besöket

Vänligen fyll i och ta med vårt frågeformulär inför besöket. Formuläret innehåller ett antal frågor och syftet är att underlätta den sjukgymnastiska bedömningen av din skada och/eller dina besvär. Om du inte har möjlighet att besvara frågeformuläret i förväg, kom gärna 10 minuter före utsatt tid och fyll i formuläret här på vår mottagning.

Questionnaire – English version. Print, fill out and bring.

Första besöket

Första besöket genomförs en grundlig undersökning där målet är att komma fram till klinisk diagnos samt bakomliggande faktorer. Utifrån undersökningen läggs sedan en individuell behandling- och rehabiliteringsplan.

Patientavgift

Vi har avtal med Region Skåne, vilket innebär att besöken kostar 200 kr. Högkostnadskort/frikort gäller. Barn och ungdomar under 20 betalar inget. Högkostnadsbeloppet är för närvarande 1300:-.

Om du får förhinder och ej kan komma på din bokade tid

Många patienter söker till oss och därför måste alla lediga besökstider utnyttjas.

Avbokning/ändring ska ske ett dygn innan bokad tid. Meddela gärna direkt din sjukgymnast via vårt kontaktformulär eller ring oss på tel 046-157180 (lämna ett meddelande om ingen svarar. Du kan ringa när som helst på dygnet).

Har du inte avbokat besöket i tid debiteras du dubbel patientavgift (400:-) i enlighet med Region Skånes regler för uteblivna besök. Avgift för uteblivet besök får ej stämplas in på högkostnadskortet eller räknas in i högkostnadsbeloppet. Målsman ansvarar för omyndiga barn och ungdomar. Mer information om avgifter finns på 1177.se.

Hitta till oss

Vi finns på
Porfyrvägen 14
224 78 Lund

Byggnaden ligger intill Arkivcentrum Syd. Vi finns på markplan. Receptionen finns på vänster sida efter att du kommit in i byggnaden.

Med buss: ta buss 5 mot Råbylund om du åker från centrum. Kliv av på hållplats ”Lund Arkivcentrum Syd”. Sök resa via Skånetrafiken

Med bil: se karta. Parkering finns utanför byggnaden.